Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decathlon wil zijn logistieke activiteiten in Willebroek beëindigen en engageert zich voor behoud van tewerkstelling werknemers

 

Decathlon wil zijn Europese logistieke netwerk van distributiemagazijnen transformeren om beter tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van hun klanten.

Het is de groep hun intentie om tegen eind 2024 de logistieke activiteiten in het distributiecentrum in Willebroek te beëindigen. Decathlon engageert zich hierbij om de verdere tewerkstelling van alle betrokken werknemers te verzekeren. Op de commerciële activiteiten is er geen impact. 

Mocht het tot een beëindiging van de logistieke activiteiten in Willebroek komen, krijgen de 132 magazijniers en leidinggevenden nieuwe functies aangeboden binnen de Decathlon-groep.

Decathlon evolueert zijn Europees netwerk van magazijnen om een betere beschikbaarheid van producten te garanderen, de levertijd te verkorten en aan te passen aan de noden van de sportmarkt (zoals meer tweedehands, meer online bestellingen, mensen willen dat hun bestelling sneller geleverd wordt…). Als gevolg daarvan wil de Decathlon-groep de logistieke activiteiten in onder meer Willebroek beëindigen.

"Bij Decathlon staan onze teamgenoten altijd centraal. Als verantwoordelijk bedrijf engageren we ons om een oplossing voor te stellen aan elke medewerker. Decathlon moderniseert om tegemoet te komen aan de veranderende sportbehoeften van onze klanten, en de transformatie van ons logistieke netwerk zal ons daarbij helpen." Javier Lopez, chief value chain officer van Decathlon

“Het plan om de logistieke activiteiten in Willebroek stop te zetten, past in de bredere evolutie van ons businessmodel: het beter op elkaar afstemmen van al onze activiteiten in functie van de noden van de klant. We willen ervoor zorgen dat sommige magazijnen binnen Europa een specialisatie krijgen en daardoor beter op elkaar zullen aansluiten. Het is een weloverwogen keuze die de efficiëntie van ons Europees netwerk naar een volgend niveau moet tillen. Het is voor ons van vitaal belang om dit project te realiseren zonder de arbeidscontracten van onze teamgenoten eenzijdig te moeten beëindigen. De werknemers in Willebroek kunnen worden overgenomen door onze groep of door een potentiële externe overnemer van de site.”  Louise Chekroun, country leader Decathlon België

Behoud van tewerkstelling

Decathlon België heeft het overleg met de sociale partners deze ochtend opgestart. In het kader van dit project is een programma opgesteld om elke geïmpacteerde werknemer individueel te begeleiden.

In het entrepot in Willebroek werken in totaal 163 mensen. 31 daarvan werken in het circulaire team. Hun activiteiten (herstel, verhuur, onderhoud...)  worden al zeker volledig behouden. Mocht het tot een beëindiging van de logistieke activiteiten komen, krijgen de 132 magazijniers en leidinggevenden nieuwe functies aangeboden binnen de Decathlon-groep. In dat geval krijgen de huidige medewerkers de nodige opleiding en voorrang op externen. 

 

“We geloven dat we al onze medewerkers kunnen begeleiden naar een nieuwe job. We zijn ervan overtuigd dat we voor elk van hen een individuele oplossing kunnen vinden binnen ons eigen netwerk. Denk aan onze 33 winkels, onze hersteldiensten, onze klantendienst, … Ook in ons internationale logistieke netwerk zijn er opportuniteiten. Daar gaat onze energie de komende tijd naartoe.” Louise Chekroun, country leader Decathlon België

De aankondiging van deze verandering heeft geen gevolgen voor de 2.600 medewerkers in de winkels en het hoofdkantoor of voor de klanten.

Deel dit artikel